Til forsiden Du er her: Pål Krogvold > Forsiden

Padletur på Kharlovka uke 26-2015

2. des 2014

Det er to ledige plasser på min padlegruppe uke 26-2015. Vi padler fra Scones til Dream-Pool Kharlovka. Dette er et fantastisk fiskeområde du kan lese om i siste nr av bladet Vak. Det var blant annet her Svein Rødbergshagen tok sin 7 kg store ørret på tørrflue i sommer.
Les mer » [Fluefiske]

Hardy Zenith og Proaxis

29. jan 2014

Helt siden Hardy introduserte Sintrix materialet for flere år siden har jeg hatt en Hardy Proaxis klasse 10 for tarponfiske. Dette er en stang jeg kjøpte for å ha garantien i butikken like ved der vi bor i Florida, dette for å kunne få ny på dagen hvis den brekker. Alex og jeg har brukket mange stenger, og Hardy skrøt av at Proaxis skulle være super sterkt, så vi kjøpte en hver samme våren de kom. Stanga har holdt, og den viste seg også å være den beste saltvannstanga jeg har prøvd også for kasting og kjøring av fisk. Sintrix materialet som er s.k. nanoteknologi, ble "hypet" med påstander som: 70% sterkere og 30% lettere. Dette er selvfølgelig bare reklametøv, men gode og sterke er de. Så hardt kjørte jeg tarpon på en tur til Belize at en kompis som var med kjøpte tre Proaxis stenger da han kom hjem.
Etter at min pro-avtale med Scott ble avsluttet i 2012 har jeg prøvd mange forskjellige stenger også til ørretfiske og lettere satvannsfiske. Det er utrolig hvor mange gode stenger det nå finnes på markedet og valget er ikke enkelt hvis man virkelig vil ha "godstanga". Dette gjør at mange blir merketro og derfor f.eks er Scott fiskere, Hardy fiskere e.l.
Noen stenger er best på kort hold, noen kaster bedre langt. Noen er klasset litt for lavt og bør brukes med tyngre line, med andre er kanskje omvendt. Hvilken kastestil man bruker betyr også mye for hvilken feeling man får med en stang kontra en annen. Jeg anbefaler alle å prøve forskjellige merker og stangserier før de handler, gjerne også med forskjellige liner. Dessverre er ikke bare det å kaste utenfor butikken nok for meg. Jeg må helst fiske med stengene en stund før jeg bestemmer meg, noe som for de fleste er umulig. Når stengene testes bør de alltid kastes med den lina og de fluetypene du skal bruke (Skal det f.eks kastes tunge krabbefluer, så test stanga med det). Jeg har mer tro på å kjøpe en stang som passer lina enn omvendt. På Scott S4 serien har jeg f.eks alltid brukt line en klasse høyere enn det som står på stanga. Det samme gjør jeg vanligvis med Proaxis stengene, men ikke med Zenith.
Les mer » [Fluefiske]

Tropisk fiske!

6. des 2011
Belize-Placencia 2011

6. des 2011

Per Sondrup Nielsen og jeg satset på at værgudene skulle være på vår side og bestilte tur til Belize i oktober for å fiske permit. Han var en av de få jeg torde reise med på denne tiden av året, vel vitende at det kunne bli bomtur. Permit er vanskelig og været i oktober en gamble da det fortsatt er "hurricane season"..

En super tur til Belize er over. Til tross for at værgudene ikke var helt på vår side var Per og jeg superfornøyd med vårt 8 dagers fiske i Placencia.
Les mer » [Fluefiske]

Foredrag

6. jan 2016

Er du interessert i foredrag i din klubb/forening ta kontakt. Jeg skreddersyr foredrag om forskjellige typer fluefiske eller kanopadling. Jeg kan også være disponibel for kurs i fluefiske eller kanopadling.
Aktuelle foredrag kan være:
Mitt ørretfiske 2x45min evt kortere
Fluefiske på Kola 45 min
Tropisk fluefiske2x45min
Drømmereise til Alaska 45min
Drømmereise til New Zealand 45min
Mitt fluefiskeår hvis penger eller tid ikke var hindring 2x45min
Kanopadling en livsstil 2x45 min evt kortere
"Rett På Nett" levert av Sorenso AS