Til forsiden Du er her: Pål Krogvold > Fluefiske > Marabou Wooly Bugger

Marabou Wooly BuggerFig B


Fig C


Fig D


Fig E

Wooly Bugger har i mange år vært en av mine favorittfluer. I store størrelser er den en streamer og fiskes som det, men i mindre størrelser kan den fiskes som nymfe, våtflue eller streamer avhengig av hva slags presentasjon den gis. Variasjon i presentasjonsmetodene er nøkkelordet med denne flua som med de fleste andre nymfer eller streamere.


12. feb 2008

Sist oppdatert: 12. feb 2008


For en del år siden laget jeg en variant av Wooly Bugger der kroppen ble dubbet med marabou, som så ble pirket ut. Dette ga en meget lodden og bevegelig kropp på flua, som jeg kalte Marabou Wooly Bugger. Mine to største ørreter i Norge er tatt på denne flua, begge ganger fisket som en nymfe. Marabou Wooly Bugger kan brukes som imitasjon av vannymfer, igler og børstemark, men først og fremst ligner den på ”noe spiselig” uten å være en imitasjon. En av de store fordelene jeg ser med denne flua - og det jeg ønsket å oppnå - var en flue som kunne fiskes sakte og allikevel gi mye bevegelse.

 

Bindebeskrivelse:

Krok: Fra 1X nymfekroker til 4X lange streamerkroker som f.eks. Mustad Signature R74. Jeg lager den også på saltvannskroken Mustad Signature S 71S SS. Størrelse: krok 12 og større.

Bindetråd: Danvilles 6/0 i kroppens farge.

Fortynging: Vaskelenke, blyøyne, perlehoder eller coneheads. Jeg binder den også ufortynget.

Hale: Marabou med 3-4 tråder Flashabou, like lange som marabouen eller helst med 1-2 fiber litt lenger enn marabouen.

Kropp: Marabou dubbet som forklart i bindebeskrivelsen under. Jeg bruker vanligvis fargene sort eller oliven.

 

Fig a.

Start med å binde inn fortyngingen. Består den av øyne, bør du lime med Zap a Gap eller lignende, da de ellers har en tendens til å vri seg. Fest inn første halvdel av halen, så fibrene med Flashabou. La minst et av Flashabou fibrene stikke ut bak halen, det beveger seg meget lokkende i vannet når flua trekkes inn.

Fig b.

Bind inn andre halvdel av halen. Det er en fordel om hele krokskaftet er dekket av marabouen fra halen som på bildet, da det lettere gir fet kropp.

Fig c.

Spinn marabou meget løst på tråden som vist, deretter danner du dubbingløkke og spinner tråden. Mange lange tråder vil da stå ut fra tråden som er dannet dersom du dubbet løst nok. Med dubbingnåla kan du pirke ut flere hvis du føler det trengs

Fig d. Et alternativ er å legge inn maraboufibrene i en dubbingløkke med en papirklemme. Dette gjør jeg hvis jeg skal lage ekstra fete kropper som på den sorte det er bilde av. Da dubber du i tillegg tråden først med marabou.

Fig e.

Surr den lodne tråden du har dannet fram til krokøyet og avslutt. Stryk de lange fibrene bakover etterhvert som du surrer slik at de ikke bindes ned. Figuren viser den ferdige flua.

 
6. jan 2016   » Foredrag
2. des 2014   » Padletur på Kharlovka uke 26-2015
29. jan 2014   » Hardy Zenith og Proaxis
6. des 2011   » Tropisk fiske!
5. des 2011   » Belize-Placencia 2011
13. des 2010   » Kanoboka kommer på nytt til våren 2011
31. aug 2009   » Nå ligger rapporter fra Kola 2009 på den engelske versjonen av siden
22. feb 2009   » Nyutgivelse av Fluefiske fra A-X
25. okt 2008   » RYNDA UKE 32-2009
28. mar 2008   » Padletur på Rynda? Tenk 2009
28. mar 2008   » Den har kommet!
12. feb 2008   » Marabou Wooly Bugger
28. jan 2008   » Inspirert av Lars Monsen til å padle?
5. jan 2008   » Runar med havabborfilmKanoboka skal ut på nytt

13. des 2010

Kanoboka kommer ut på nytt til våren. Dette er pga alle som har spurt etter den hos bokhandlerne. Se portfolio »

"Rett På Nett" levert av Sorenso AS